در ایران امروز ، " دین " شده اسباب فریب و دزدی و ریا
________
مشکلات ساختاری در< رژیم آخوندی > ایران محصول بی‌تدبیری، بی‌برنامگی، ناکارآمدی و فساد گسترده کسانی است که زاینده این < رژیم > و زائیده آن هستند.


۲۳ تیر ۱۳۹۹

مسکن و اجاره‌نشینان در ایران « آخوندی ». 
مصائب اجاره نشینی در روزگار تورم و " کرونا " .
تا پیش از کرونا هم وضعیت مسکن در ایران « آخوندی » آشفته بود. سه دهه سپردن مسکن به انبوه‌سازان و بخش خصوصی و شانه خالی کردن از بار مسئولیت تامین سرپناه، مسکن را به یک کالای لوکس و سرمایه‌ای تبدیل کرده است.
 میانگین قیمت مسکن در تهران از آغاز دهه ۹۰ خورشیدی تا اردیبهشت امسال ۷,۹ برابر شده و از ۲ میلیون و ۱۶۶ هزار تومان به ۱۷ میلیون و ۶۶هزار تومان رسیده است.
 در سایر مناطق نیز ممکن است نرخ رشد قیمت به اندازه پایتخت نباشد اما از الگوی مشابه تهران پیروی می‌کند. رشد قیمت مسکن این کالای ضروری را از دسترس بخش زیادی از کارگران بخش خصوصی و حتی دولتی خارج کرده و به تبع آن شمار اجاره‌نشین‌ها بیشتر شده است.
افزایش قیمت مسکن و سرکوب دستمزدها دوره انتظار برای خانه‌دار شدن در ایران را افزایش داده و رسیدن به این «رویا» را برای کارگران و اقشار کم‌درآمد ناممکن کرده است.
 یک کارگر با حداقل دستمزد اگر تمامی حقوقش را پس‌انداز کند ۴۰۸ ماه/ سی و چهار سال طول می‌کشد تا با قیمت امروز بتواند صاحب خانه شود.
بر اساس آخرین سرشماری ۳۷ درصد از ۲۵ میلیون خانوار ایرانی و دست ‌کم نیمی از جمعیت تهران اجاره‌ نشین هستند.  دولت  « آخوند » روحانی در آخرین سال در تلاش است برای حفاظت از دارایی صاحبان ملک و زمین در برابر سقوط ارزش ریال، بازار مسکن را به بازار سرمایه برساند و در این راه می‌خواهد با عرضه مسکن در بورس، سرمایه‌های سرگردان را به جای دلار و طلا به سمت مسکن هدایت کند.
* افزایش شمار اجاره‌نشین‌ها، کمبود مسکن در بازار که به گفته مسئولان! دولتی سالانه به ۶۰۰ هزار واحد می‌رسد را شدت بخشیده و اجاره‌بهاء را همانند قیمت مسکن به «عرش» رسانده است.
 میانگین نرخ اجاره به روایت آمارهای رسمی در سال جاری بیش از ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. در تهران و شهرهای بزرگ نرخ تورم اجاره‌بهاء ۵۰ تا ۷۰ درصد گزارش می‌شود.
* از آغاز سال جدید شیوع کرونا و پیامدهای اقتصادی آن وضعیت را از آنچه که بود، بدتر کرد و مستاجران که شغل و درآمدشان را از دست داده‌اند، شرایط سخت‌تری را تجربه می‌کنند و بخشی از آنان در آستانه خروج اجباری از شهر و حتی «بی‌سرپناهی» قرار دارند.
* radiozamaneh

* قیمت دلار به ۲۳ هزار تومان و یورو به ۲۶ هزار تومان رسید.
قیمت دلار در چند روز گذشته فقط روند صعودی داشته و در بازار« آخوندی » تهران اکنون از مرز ۲۳ هزار تومان گذشته است.
یورو نیز رکورد ۲۶ هزار تومان را شکست. در حالی که گزارش شده در بازار عرضه دلار زیاد است و از تقاضا کاسته شده است!.
افزایش قیمت دلار در ایران« آخوندی »  در قیاس با دوره‌های گذشته این بار با سرعت و شتاب بیشتری اتفاق افتاده است.
قیمت دلار در ۲۲ تیرماه ۲۲هزار تومان و در ۲۳ تیرماه ۲۳هزار تومان در بازار تهران معامله شد. بهای هر یورو نیز ظهر روز دوشنبه ۲۳ تیر از مرز ۲۶هزار تومان گذشت.