در ایران امروز ، " دین " شده اسباب فریب و دزدی و ریا
________
مشکلات ساختاری در< رژیم آخوندی > ایران محصول بی‌تدبیری، بی‌برنامگی، ناکارآمدی و فساد گسترده کسانی است که زاینده این < رژیم > و زائیده آن هستند.


۰۴ آذر ۱۳۹۳

ایرانی‌ها چقدر مرفه هستند؟

انستیتوی بریتانیایی"Legatum" سالانه لیست مرفه‌ترین کشورهای جهان را منتشر می‌کند. برای تعیین میزان رفاه فاکتورهایی چون اقتصاد، آموزش، سرمایه اجتماعی، آزادی فردی مورد بررسی قرار می‌گیرند.
نروژ مرفه‌ترین کشور جهان
انستیتوی بریتانیایی"Legatum" سالانه لیست مرفه‌ترین کشورهای جهان را منتشر می‌کند. برای تعیین میزان رفاه، فاکتورهایی چون اقتصاد، عملکرد دولت، امنیت، آموزش، سرمایه اجتماعی و آزادی فردی مورد بررسی قرار می‌گیرند. کشورهای اسکاندیناوی برای هفتمین‌بار پیاپی در صدر این جدول قرار دارند و نروژ از سال ۲۰۱۰ همچنان در همه عرصه‌ها مرفه‌ترین کشور جهان است.
سوئیس ثروتمند‌ترین کشور جهان
طبق لیست انستیتوی "Legatum" سوئیس ثروتمند‌ترین کشور جهان است. با این حال در رتبه دوم مرفه‌ترین کشورها قرار دارد، زیرا این کشور به لحاظ وضعیت آموزشی در رتبه ۲۱ جهان قرار گرفته است. جالب این‌که عملکرد دولت سوئیس اما رتبه نخست در سراسر جهان را بدست آورده است.
دانمارک دومین کشور اسکاندیناوی
هرچند دانمارک به لحاظ اقتصادی و سیستم بهداشت و سلامت رتبه‌های هجدهم و سیزدهم را کسب کرده، اما در بقیه فاکتورهای مورد بررسی همچون، عملکرد دولت، آموزش، فرصت‌های کارآفرینی و غیره یکی از بهترین‌ و مرفه‌ترین کشورهای جهان است. دانمارک در مجموع در ردیف چهارم لیست انستیتوی "Legatum" قرار گرفته است.
رتبه پنجم کانادا و یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی
کانادا در لیست انستیتوی"Legatum" در مجموع در رتبه پنجم قرار دارد. سیستم آموزشی کانادا جزو بهترین‌های جهان محسوب می‌شود و در رتبه دوم قرار گرفته است. این کشور به لحاظ امنیت در رتبه نهم و به لحاط عملکرد دولت در رتبه هشتم بهترین‌های جهان جای گرفته است.
سوئد، بهترین فرصت‌های شغلی
سوئد سومین کشور اسکاندیناوی است که در میان ده کشور مرفه جهان رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. سوئد در سه فاکتور امنیت، عملکرد دولت و اقتصاد رتبه چهارم لیست انستیتوی "Legatum" را بدست آورده و به لحاظ ایجاد فرصت‌های شغلی در رتبه نخست جهان قرار گرفته است.
استرالیا، بهترین سیستم آموزشی
در لیست انستیتوی "Legatum" استرالیا در مجموع در رتبه هفتم قرار گرفته است. سیستم آموزشی استرالیا رتبه نخست جهان را بدست‌آورده و این کشور به‌لحاظ آزادی‌های فردی شهروندانش در رتبه سوم قرار دارد.
هلند، کوچک اما مردمانی مرفه
کشور کوچک هلند، گرچه به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه بیست وپنجم دنیا قرار دارد، اما در عرصه آموزشی رتبه چهارم ، در عرصه بهداشت رتبه ششم و در زمینه آزادی‌های فردی رتبه هفتم دنیا را به خود اختصاص داده. هلند در لیست انستیتوی "Legatum" در مجموع در رتبه نهم قرار گرفته است.
آمریکا، دهمین کشور مرفه جهان
ایالت متحده آمریکا به لحاظ امنیت در رتبه سی و یکم و به لحاظ اقتصادی در رتبه هفدهم دنیا جای گرفته است. سیستم بهداشت و سلامتی این کشور اما رتبه نخست جهان را در لیست انستیتوی "Legatum" بدست آورده است.
رتبه چهاردهم آلمان
آلمان در میان ده کشور مرفه جهان دیده نمی‌شود و در رتبه چهاردهم جای گرفته است. در لیست انستیتوی"Legatum" اقتصاد آلمان دررتبه هشتم، ایجاد فرصت‌های شغلی در رتبه چهاردهم، عملکرد دولت در رتبه هفدهم، وضعیت آموزش با جهش پنج رتبه‌ای در رتبه دهم و آزادی‌های فردی شهروندان در رتبه هفدهم جهان قرار گرفته است.
کویت، بالاترین رتبه در منطقه
در میان همسایگان (جنوبی) ایران، نام کویت در رتبه سی و ششم جدول رفاه جهانی انستیتوی "Legatum" دیده می‌شود. قدرت اقتصادی این کشور رتبه شانزدهم ارزیابی شده است، اما در عرصه آزادی‌های فردی از رتبه ۴۹ جهان در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۸۳ در سال ۲۰۱۴ تنزل یافته است. وضعیت آموزشی این کشور از رتبه ۵۶ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۳۰ در سال جاری بهبود یافته است.
ترکیه: سقوط رتبه اقتصادی
در میان دیگر همسایگان ایران، ترکیه در جدول رفاه جهانی انستیتوی "Legatum" به لحاظ اقتصادی از رتبه هفتاد در سال ۲۰۱۳ به رتبه هشتاد و ششم در سال ۲۰۱۴ تنزل پیدا کرده است. جالب این‌که وضعیت آموزشی در ترکیه طی دو سال ده رتبه ارتقا یافته و از رتبه ۹۱ جهان به رتبه ۸۱ رسیده است.
مردم ایران: رتبه ۱۰۷ رفاه
رتبه اقتصاد ایران از ۷۰ در سال ۲۰۱۲ به ۱۱۴ در سال ۲۰۱۴ سقوط کرده است. در زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی در سال ۲۰۱۲ رتبه ایران ۹۵ بود که در سال ۲۰۱۳ به ۹۳ رسید و در این سال تغییر در آن بوجود نیامده است.عملکرد دولت ایران در لیست انستیتوی "Legatum" در سال ۲۰۱۲ در رتبه ۱۲۶ جهان قرار داشت. این عملکرد در سال ۲۰۱۳ و سال جاری در رتبه ۱۲۰ جهان قرار گرفته است. در عرصه سیستم آموزشی ایران طی سه سال گذشته بدون تغییر در رتبه پنجاه و هفتم جهان قرار گرفته است. در عرصه سیستم بهداشتی نیز با یک رتبه تنزل به نسبت سال ۲۰۱۲ در دو سال اخیر به رتبه ۶۷ جهان رسیده است.
در عرصه امنیت، ایران در سال ۲۰۱۲ رتبه ۱۲۵ را در جهان داشت که در سال ۲۰۱۳ به ۱۲۳ بهبود یافت و اکنون در سال جاری میلادی دوباره با تنزل در رده ۱۲۶ جهان قرار گرفته است. در عرصه آزادی‌های فردی نیز رتبه ایران از ۱۲۵ در سال ۲۰۱۲ به ۱۲۸ در سال ۲۰۱۴ تنزل یافته است!.